Activiteiten in de omgeving

Op zoek naar een fietsroute langs lekkernijen?

Met deze fietsroute fiets u van het Reitdiep naar het Lauwersmeer. Kornkelwegen, wielerdorpen, middeleeuwse kerken, door het prachtige landschap van Middag-Humsterland. Onderweg komt u heerlijke kaze, versgemalen meel sappig fruit, handgepelde garnalen en zilte oesters tegen. Daarnaast kunt u een boerenstal bezichtigen, zelf appels plukken in een boomgaard. Voor meer informatie over de fietsroute download dan de PDF hieronder.

Download hier de fietsroute.
* Deze fietsroute is ontwikkeld door Marketing Groningen.

Heerlijke wandelen in de omgeving van Ezinge?

U loopt door het cultuurlandschap van Ezinge. Dit landschap is een onderdeel van Nationaal Landschap Middag-Humsterland. De wandeling brengt u langs het voormalige eiland Middag. Hoge wierden en lage oude meanders van het Peizerdiepje wisselen af. U loopt langs oude kreken in de tijd dat Middag nog een kwelderlandschap. Kortom een heerlijke wandeling waar u helemaal tot rust komt.

Download hier de wandelroute.
* Deze wandeling is ontwikkeld door familie Terpstra en Landschapsbeheer Groningen in samenwerking met Museum Wierdenland en Vereniging Duurzame Landbouw Stad.

Museum Wierdenland

In het museum Wierdenland wordt u meegenomen langs de landschappen en de culturele terpen en wierden in het noordelijk waddenkustgebied. Het museum organiseert jaarlijks verschillende tentoonstellingen. Voor de thema's hiervan kunt u een kijkje nemen op hun website. 

Bekijk hier de website van het museum.

De Theefabriek

In het plaatsje Houwerzijl (zon 8 km van Ezinge) vindt u een uniek theemuseum. In dit museum worden verschillende verhalen verteld over thee zo komt kunt u de thee ruiken, aanraken en naar kijken.

Weet u hoe thee wordt verbouwd? Hoe de theeplant er uit ziet? Welke bladeren er nu geplukt dienen te worden voor een heerlijk kopje thee? Het antwoord op deze vragen en nog vele anderen over de thee wordt u uitgelegd in het museum De Theefabriek te Houwerzijl.

Bekijk hier de website van het theemuseum.

De Mosterdmakerij

In het plaatsje Eenrum (zo'n 8 km van Ezinge) vindt u Abraham's Mosterdmakerij. Deze mosterdmakerij is nog een echt oud fabriekje waar de mosterd nog op een ambachtelijke en tevens biologische manier wordt bereid. Tijdens een rondleiding wordt er aan u alles verteld over de productie van de mosterd. Bij het museum is ook een restaurant gevestigd waar u heerlijk kunt lunchen of dineren.

Bekijk hier de website van de mosterdmakerij.